وزیران خارجه افغانستان، پاکستان و چین در یک بیانیه مشترک، بر پشتیبانی از روند صلح به رهبری و مالکیت افغانها تاکید کردند و وزیر خارجه پاکستان گفت که اگر گام های عملی اسلامآباد در روند صلح را می خواهید پس اتهام بستن به پاکستان را متوقف کنید.
وزیران خارجه پاکستان و چین برای این نشست سه جانبه که دور اول آن دسامبر سال گذشته در چین برگزار شد، امروز به کابل آمده اند و با سایر مقام های کشور نیز دیدار و گفتگو کرده اند.
دومین دور گفتوگوهای وزیران خارجه افغانستان، پاکستان و چین امروز در کابل برگزار شد و هر سه جانب تفاهم نامه مبارزه با هراس افگنی را امضا کردند.
مبارزه با هراس افگنی، تامین صلح در افغانستان و همکاریهای اقتصادی و ترانزیتی مهمترین محورهای گفتوگوها میان سه طرف بوده است.
امروز شنبه پس از این دیدار سه جانبه هر سه مقام به خبرنگاران جزییات این دومین دیدار سه کشور را ارایه کردند.
در این نشست خبری شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان خواهان کنارزدن بی اعتمادی میان اسلام آباد و کابل شد و گفت که هردو کشور از تهدید هراس افگنی رنج می برند.
آقای قریشی به خبرنگاران گفت: "زمانی آن رسیده که برای آینده، مردم، کودکان ما، منطقه و رفاه ما دست به دست هم بدهیم. من آمده ام تا صمیمانه تلاش کنم با دولت و مردم افغانستان هکاری کنم. این به سود پاکستان است تا در افغانستان صلح و ثبات باشد."
وزیر خارجه پاکستان همچنان تاکید کرد که بیایید تا اتهامات بر همدیگر را متوقف کنیم و روابط بازرگانی را دوبار رونق دهیم.
قریشی افزود: "نباید به گذشته متکی باشیم. اگر از پاکستان می خواهید که کاری انجام دهد برای صلح، پس باید اتهام بستن و انگشت نشان دادن به پاکستان را متوقف کنید."
در این نشست صلاح الدین ربانی وزیر خارجه افغانستان نیز از پاکستان خواست تا در روند صلح همکاری کند و زمان آن رسیده است که وعده هایش را در عمل پیاده کند و به باور او کابل انتظار دارد که نتایج آن تا هفته ها و ماه های آینده به چشم بخورد.
وانگ یی وزیر خارجه چین نیز در این نشست تاکید کرد که همکاری های کشورهای منطقه برای صلح افغانستان مهم است و از طالبان خواست به صلح پاسخ مثبت بگویند.
آقای وانگ گفت: "چین و پاکستان از روند صلح به مالکیت و رهبری افغان ها حمایت می کند، ما به نقش سازنده خود در روند صلح افغانستان ادامه میدهیم."
هیات پاکستانی بشمول آقای قریشی و معاونش خانم تهمینه جنجوا در سفرشان به کابل با رییس جمهور غنی و عبدالله عبدالله رییس اجرایی و مشاور شورای امنیت و برخی مقام های ارشد دیگر افغانستان نیز دیدار کرده اند.
جزییات این دیدار ها هنوز معلوم نیست.
قرار است سومین دور این گفتوگوها سال آینده در اسلام آباد برگزار شود.