کمیسیون مستقل انتخابات، جزییات ۶۵ درصد رایهای حوزهی انتخاباتی کابل را در اختیار کمیسیون شکایتهای انتخاباتی قرار می دهد.کمیسیون شکایتهای انتخاباتی هشدار میدهد که تجدید نظر در پیوند به ابطال رایهای کابل مشروط به انجام تعهدهای کمیسیون مستقل انتخابات است.
روند تفتیش و بازشماری آرای کابل به دنبال جنجالی شدن فیصله کمیسیون شکایت های انتخاباتی متوقف شده است.
اکنون علی رضا روحانی کمیشنر کمیسیون شکایتهای انتخاباتی می گوید تجدید نظر در پیوند به ابطال آرای کابل در صورتی انجام خواهد شد که کمیسیون مستقل انتخابات اسناد و مدارکی کافی در پیوند به ۶۵ درصد از آرای بایومتریک شده کابل را در اختیار کمیسیون شکایتها قرار دهد.
عبدالعزیز ابراهیمی معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات می گوید که قرار است این کمیسیون به زودی جزییات آرای بایومتریک شده و غیر بایومتریک حوزه کابل را در اختیار کمیسیون شکایت های انتخاباتی قرار دهد.
کمیسیون شکایت های انتخاباتی می گوید که تجدید نظر تنها در پیوند به ابطال آرای کابل صورت خواهد گرفت؛ اما فیصله این کمیسیون در باره برکناری پنج تن از روسای کمیسیون مستقل انتخابات پابرجا است.
آگاهان چون فضل احمد معنوی، رییس پیشین کمیسیون مستقل انتخابات و وحید فرزهیی عضو اتحادیه حقوقدانان افغانستان باور دارند که در صورتی که کمیسیون شکایت های انتخاباتی به فشارهای بیرونی تن دهد و از موضع اش عقب نشینی کند، اعتبار این کمیسیون صدمه خواهد دید.
جدال کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی با کمیسیون مستقل انتخابات بر سر ابطال تمامی آرای کابل سبب شد تا سرور دانش معاون دوم رییس جمهوری پادرمیانی کند وکمیسیون شکایت های انتخاباتی دیروز در پایان یک نشست از تصمیم اش عقب نشینی کرد.
در نشست امروز پارلمان، شماری از اعضای مجلس نمایندگان تاکید میکنند که کمیسیونهای انتخاباتی باید تنها رایهای بایومتریک شده معتبر بشمارند.
نماینده گان چون زمرک پادخوابی و جعفر مهدوی در مجلس نمایندگان به این باور اند که به رای های مردم حرمت گذاشته شود وتنها رای های بایومتریک شده بازشماری واعتبار داده شود.
در نشست امروز عبدالرحیم ایوبی و عرفان الله عرفان گفتند که مداخله در کار کمیسیون ها و خرید وفروش رای ها از علت های عمده ای به شمار میروند که کمیسیون شکایت های انتخاباتی را واداشته تا تمامی رای های پایتخت را باطل اعلام کند.
این نمایندگان همچنین مدعی اند که شماری از نامزدان، روند بازشماری رایها را نیز به چالش کشیده اند.
هیات اداری مجلس از مداخله در کمیسیون های انتخاباتی نگرانی می کند و خواهان بررسی عوامل به بحران کشیده شدن انتخابات کابل پایتخت است.
درجوامع دموکراتیک تنها انتخابات است که می تواند انتقال قدرت سیاسی را به گونه ای مسآلمت امیز تضمین کند اما در افغانستان باوجود تجربه برگزاری چندین انتخابات هنوزهم ناهنجاری ها در روند برگزاری انتخابات و تقلب های گسترده ، این روند را به چالش می کشد.